Coșul meu

0 produse

Termeni de confidenţialitate a datelor cu caracter personal

Politica noastra de confidentialitate a datelor cu caracter personal are in vedere noul Regulament (UE)2016/679 privind protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a lor, denumit in continuare GDPR. Acest regulament a intrat in vigoare in data de 25 mai 2018.
 In calitate de operator de date personale, societatea Buchet Express, cu sediul in str. Coriolan Brediceanu nr. 11, 300011 Timisoara, care opereaza acest website in conformitate cu termenii si conditiile utilizarii lui, a luat toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a colecta si procesa in deplina securitate datele dvs personale, potrivit cu noile prevederi ale GDPR.
 Prin aceasta pagina dorim sa va informam despre categoriile de date personale pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor, precum si despre drepturile de care beneficiati dupa ce va introduceti informatiile personale ca utilizator al serviciului www.buchet-express.ro. Toate aceste informatii pot fi consultate, la cerere, daca ne veti trimite un email pe adresa de email office@buchet-express.ro.


Categorii de date personale prelucrate


1.In calitate de client al Buchet Express, prin completarea formularului de comanda, vi se vor solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele utilizatorului, adresa de email, adresa de facturare, numerele de telefon, al dvs ca utilizator si al persoanei destinatare, adresa ei de livrare, alte date pe care le furnizati in completare in sectiunea de instructiuni speciale, in contextul plasarii unei comenzi, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul www.buchet-express.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului. Aceste date permit identificarea dvs ca utilizator al serviciului Buchet Express, emiterea si trimiterea facturilor, livrarea comenzilor la adresele furnizate si rezolvarea solicitarilor legate de activitatea noastra. 


2.Pentru inregistrarea cu cont de utilizator al www.buchet-express.ro vi se vor solicita numele si prenumele, adresa de email, parola unica si confirmarea acesteia, numarul de telefon si adresa fizica pentru istoricul comenzilor si facturilor. Prin inregistrarea cu cont de utilizator al website-ului nostru, informatiile dvs personale vor fi stocate in baza noastra de date pentru a va putea autentifica oricand in cont utilizand parola unica generata de dvs. In contul dvs veti avea acces la informatii legate de istoricul comenzilor plasate de dvs, datele de facturare, adresele de livrare si modificarea parolelor. 

Dacă pentru a va crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, SC Buchet Express SRL va prelucra datele publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeti sa va creati cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de SC Buchet Express SRL, iar contul creat va fi șters automat.


3.De asemenea, inregistrarea cu cont nu este o conditie obligatorie pentru plasarea unei comenzi, aceasta putandu-se realiza ca simplu vizitator neinregistrat. In acest caz, va vom solicita informatii legate strict de comanda dvs pentru a o livra in conditii optime. In calitate de vizitator al site-ului, SC Buchet Express SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati în mod direct în contextul utilizarii site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul sectiunii de contact / întrebari / reclamatii, în masura în care ne contactati în acest fel.


4.In calitate de marketer, Buchet Express va va solicita date precum numele si prenumele dvs, adresa de email in formularul de inscriere la newsletter, in cazul in care va veti inscrie, pentru a primi informarile noastre comerciale privind produsele si serviciile noastre.


5.In calitate de angajator, Buchet Express solicita si prelucreaza datele personale precum numele si prenumele, adresa fizica, adresa de email, numarul de telefon, informatii despre educatia si experienta profesionala si alte date pe care le transmiteti in acest context pe adresa noastra de email.

 

Scopurile colectarii si prelucrarii datelor personale


1.Pentru indeplinirea sarcinilor care decurg din plasarea unei comenzi pe www.buchet-express.ro privind livrarea florilor si cadourilor comandate unei persoane destinatare si la adresa furnizata, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastră asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc. Refuzul de a furniza datele solicitate in acest scop conduce la imposibilitatea de onorare a unei comenzi si de desfasurare a raporturilor contractuale intre dvs si Buchet Express.


2.Pentru indeplinirea obligatiilor fiscale si de arhivare. Refuzul furnizarii datelor solicitate in acest scop conduce la imposibilitatea de a respecta obligatiile legale in materie si de a onora comanda dvs.


3.Pentru activitati de marketing prin transmiterea prin intermediul adresei de email, SMS si telefon a unor informari comerciale legate de produsele si serviciile noastre. Prelucrarea acestor date se va realiza doar pe baza consimtamantului dvs dat atunci cand va inscrieti la newsletter sau cand bifati casuta corespunzatoare la momentul plasarii unei comenzi. Va puteti oricand dezabona de la primirea acestor informari comerciale folosind linkul corespunzator de la sfarsitul fiecarui email primit sau prin trimiterea unei solicitari de dezabonare pe adresa noastra de email. De asemenea, furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este voluntara, iar refuzul de a le furniza nu afecteaza in nici un fel utilizarea website-ului nostru de catre dvs.


4.Pentru efectuarea unor analize privind realizarea de profiluri de preferinţe de consum, monitorizarea traficului, in scopul imbunatatirii constante a experientei dvs de utilizare a websiteului nostru prin afisarea unor informatii personalizate pentru dvs. Prelucrarea acestor date are la baza consimtamantul dat de dvs privind politica de utilizare a cookie-urilor. Refuzul de a furniza aceste date nu afecteaza in nici un fel utilizarea websiteului nostru de catre dvs.


5.Pentru solutionarea eventualelor reclamatii si imbunatatirea relatiilor contractuale intre dvs si Buchet Express, pentru imbunatatirea utilizarii serviciilor noastre si la cererea autoritatilor competente, daca este cazul. Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al SC Buchet Express  SRL de a asigura funcționarea corectă a site-ului, precum si pentru a îmbunatati permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, întrebari sau reclamatii. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


6.Pentru activitatile de recrutare si angajare a personalului Buchet Express prin incheierea unui contract de munca. Refuzul de a furniza informatiile solicitate conduce la imposibilitatea de a avea raporturi contractuale de angajare.

 

Durata de prelucrare a datelor cu caracter personal


In functie de scopurile colectarii si prelucrarii datelor cu caracter personal, Buchet Express pastreaza aceste date o perioada de timp necesara pentru indeplinirea scopurilor respective si a obligatiilor legale.
In cazul in care sunteti client al Buchet Express, datele dvs vor fi pastrate pana la incheierea raporturilor contractuale dintre dvs si noi si pana la incheierea perioadei legale de pastrare in cazul documentelor justificative financiar-contabile, adica 10 ani de la incheierea exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite. Daca aveti un cont de utilizator inregistrat, aveti optiunea de stergere a contului, insa aceasta inseamna ca dvs nu a o sa mai primiti informari comerciale privind produsele si serviciile noastre. De asemenea, acest cont se va sterge dupa o perioada de inactivitate in el. In cazul in care solicitati ștergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, ștergerea contului se va putea face numai dupa livrarea produselor și finalizarea ultimei comenzi active.
In cazul in care v-ati inscris la newsletter pe baza consimtamantului dvs, pastram datele dvs pana la dezabonare pe care o puteti face fie apansand linkul corespunzator de la sfarsitul email-ului primit, fie printr-o cerere adresata pe adresa noastra de email.
In cazul in care folositi websiteul nostru pentru intrebari prin sectiunea de contact, datele dvs vor fi pastrate pe durata procesarii intrebarilor dvs, dar nu mai mult de 3 ani de la ultima interactiune cu noi.
In cazul in care optati pentru o oferta promotionala, datele dvs vor fi pastrate doar pe parcursul desfasurarii acesteia.
In cazul recrutarii si angajarii personalului Buchet Express, pastram datele dvs pe perioada procesului de recrutare si angajare. Daca in urma procesului de recrutare nu sunteti selectat pentru postul vacant, vom prelucra datele dvs si pe parcursul altor procese de recrutare, dar pe o perioada nu mai mare de 3 ani de la furnizarea acestor date.

 

Dezvaluirea datelor cu caracter personal catre terte parti


Datele dvs personale introduse pe websiteul www.buchet-express.ro sunt confidentiale. Cu toate aceastea, in vederea indeplinirii obiectivelor pentru care au fost colectate, Buchet Express poate transmite aceste date catre terte parti cu care colaboreaza: integrator de plati online Mobilpay, Paypal, firme de curierat, furnizori de servicii IT. De asemenea, terte parti mai pot fi serviciile de email marketing, florariile partenere din tara, autoritati publice centrale sau locale. Partenerii cu care colaboram, in calitate de operatori de date, s-au conformat si ei noilor prevederi GDPR. Totusi, Buchet Express nu are nici un control asupra masurii in care aceste date va sunt prelucrate de catre parteneri. Dezvaluirea datelor cu caracter personal catre terte parti se poate realiza in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea site-ului;
  • în situatiile în care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promoționale organizate de catre SC Buchet Express SRL prin intermediul site-ului;
  • pentru mentinerea, personalizarea si îmbunătățirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, în conditiile si limitele prevazute de lege;
  • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazută de lege etc.

 

Drepturile utilizatorilor website-ului nostru care introduce date personale


În conditiile prevazute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către SC Buchet Express SRL, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea SC Buchet Express SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către SC Buchet Express SRL a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive: 
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, SC Buchet Express SRL să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către SC Buchet Express SRL către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al SC Buchet Express SRLsau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care SC Buchet Express SRL poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
    • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.


Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal va sunt prelucrate și pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la: office@buchet-express.ro

 

1. Politica de utilizare a Cookie-urilor


Aceasta se referă la cookie-urile din website-ul https://www.buchet-express.ro deținut de Buchet Express SRL cu sediul social în Timisoara, str. Coriolan Brediceanu, nr. 11, ap. 4, societate denumită în continuare Buchet Express .

2. Ce sunt Cookie-urile?


Cookie-urile sunt fișiere text de mici dimensiuni, stocate pe echipamentele terminale ale unui utilizator de Internet. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă printr-un web-server către un browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și nu conține programe software, viruși sau spyware, neavând acces la informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Aceste fişiere permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului

3. Rolul fișierelor de tip Cookie


Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.

Cookie-urile au rolul de a vă asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a vă oferi servicii complete în funcție de comportamentul online manifestat pe websiteul https://www.buchet-express.ro. Concret, pe baza cookie-urilor, Buchet Express are posibilitatea de a  :

a. Adapta prezentarea și afișarea site - ului în funcție de preferințele dvs. (limbă, rezoluție etc)
b. Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea personal, bazate pe comportamentul dvs. pe site și de interesul manifestat pentru produsele prezentate. Aceste statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului, astfel încât să vă oferim informațiile de care aveți nevoie.
c. Asigura măsuri de securitate web.

4. Tipuri de cookie-uri folosite pe siteul https://www.buchet-express.ro


Siteul https://www.buchet-express.ro folosește două tipuri de fișiere Cookie: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare care se instalează în terminalul dvs. în timpul vizitei pe website-ul nostru și până la închiderea sesiunii sau a browser-ului folosit. Cookie-urile fixe rămân în terminalul utilizat de dvs. pentru o perioadă de timp mai mare, în funcție de parametrii acestora sau până când sunt șterse manual de dvs. 

5. Cum sunt folosite cookie-urile pe https://www.buchet-express.ro?


Vizita dvs. pe https://www.buchet-express.ro poate instala fișiere de tip cookie pentru ca noi să putem analiza:
a. performanța site-ului
b. înregistrarea dvs. (log in, newsletter etc)
c. profilul dvs. de utilizator
d. locația dvs., în scop de targetare geografică
Dar și pentru a vă putea livra conținut publicitar personalizat.

6. Cookie - urile înregistrează sau / și conțin date personale?


Cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi folosite doar pentru facilitarea anumitor funcționalități pentru dvs. Aceste date sunt criptate astfel încât persoanele neautorizate nu pot avea acces la ele.

7. Ștergerea Cookie-urilor


Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web (browser, de exemplu) salvează Cookie-urile pe terminalul utilizatorilor de Internet în mod implicit. Totuși, setările pot fi schimbate de dvs, astfel încât instalarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web. Informații detaliate despre modurile de administrare a Cookie-urilor sunt disponibile în câmpul de setări al browser-ului web. Vă informăm că limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale modului în care sunt afișate paginile website-ului https://www.buchet-express.ro .

8. De ce sunt Cookie-urile importante pentru Internet?


Cookie-urile sunt importante pentru funcționarea eficientă a Internetului, în interesul utilizatorului, deoarece contribuie la crearea unei experiențe de navigare web simplă și personalizată în funcție de interesele, preferințele și comportamentul fiecărui utilizator.

Blocarea sau dezactivarea Cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit sau pot limita semnificativ experiența dvs. pe web. Blocarea sau dezactivarea fișierelor Cookie nu înseamnă că nu vă vor mai fi livrate mesaje publicitare, ci că paginile web pe care vă aflați nu vă vor mai oferi o experiență adaptată tipului dvs. de comportament și preferințelor

Fișierele de tip Cookie sunt importante pentru:

a. Conținut și servicii adaptate preferințelor dvs - categorii de produse și servicii.
b. Oferte adaptate intereselor dvs - reținerea parolelor - în cazul în care optați pentru această funcționalitate.
c. Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul web (opțiuni family mode, funcții de safe search).
d. Limitarea frecvenței de livrare a mesajelor publicitare - limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
e. Furnizarea de publicitate relevantă în funcție de utilizator.
f. Măsurarea, optimizarea și înregistrarea de date legate de performanța siteului - statistici legate de trafic, conținut vizualizat. Aceste informații sunt importante pentru îmbunătățirea experienței web a utilizatorilor.

9. Securitate web și aspecte legate de confidențialitatea utilizatorilor


Cookie-urile NU sunt viruși și nu colectează date cu caracter personal.

Totuși, Cookie-urile pot fi utilizate în detrimentul utilizatorilor, de programele de tip Spyware. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, Cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Aplicațiile anti-spyware au rolul de a marca cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de scanare anti-virus/anti-spyware.

Browserele au integrate setări de confidențialitate care oferă diferite nivele de acceptare a Cookie-urilor - precum perioada de valabilitate și stergere automată la încheierea unei sesiuni web.

10. Alte aspecte de securitate legate de Cookie-uri:


Deoarece toți utilizatorii de Internet au dreptul la protecția identității online, este indicat să fiți informat în legătură cu posibilele riscuri de securitate . Având în vedere că prin intermediul acestor fișiere se face schimb de informații constant între browser și site-ul pe care îl vizitați, informațiile transmise prin Cookie-uri pot fi interceptate de persoane sau programme neautorizate. De exemplu, acest lucru este posibil în situația în care browserul se conectează la server folosind o rețea necriptata/nesecurizată - cum e cazul anumitor rețele Wi-Fi.

Alte atacuri bazate pe cookie-uri pot fi posibile din cauza unor setări greșite ale acestor fișiere pe servere. Daca un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a primi acces la informațiile transmise prin Cookie-uri. Din aceste motive este esențial să acordați o atenție sporită setărilor prin care vă protejați informațiile personale disponibile online.

11. Sfaturi pentru o navigare web sigură, bazată pe Cookies


Datorită flexibilității lor și faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc Cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea Cookie-urilor nu vă va permite accesul pe site-uri precum Youtube, Gmail, Yahoo etc.

De aceea, vă oferim câteva sfaturi care să vă asigure o navigare web sigură, prin intermediul Cookie-urilor.

a. Personalizați setarile browserului în ceea ce privește Cookie-urile.

b. Daca sunteți unicul utilizator al terminalului, puteți seta termene de expirare a Cookie-urilor prelungite.

c. În cazul în care nu sunteți unicul utilizator al terminalului, luați în considerare ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. 
d. Instalați aplicații antispyware și faceți-le constant update.

e. Asigurați-vă că browser-ul folosit este mereu updatat, deoarece multe dintre atacurile bazate pe Cookies sunt posibile din cauza punctelor slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.


Toate browserele vă oferă posibilitatea de a vă seta personalizat modul de acțiune a Cookie-urilor.

Pentru a ințelege aceste setări, accesați unul din linkurile de mai jos, în funcție de browser-ul folosit:

Setări Cookies în Internet Explorer
Setări Cookies în Firefox
Setări Cookies în Google Chrome
Setări Cookies în Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți puteți consulta și site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/
 
12. Linkuri utile

Pentru a afla mai multe informații despre Cookie-uri și cum funcționează acestea, accesați resursele de mai jos:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/
https://www.cookiechoices.org/